Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η 6η Μαΐου 2012


(Του Άλκη Παύλοβιτς)

Η πολυπόθητη και αναγκαία  για τη χώρα εκλογική διαδικασία σε μια περίοδο δεινής κρίσης της Ελληνικής κοινωνίας (οικονομικής – πολιτικής – κοινωνικής) επακόλουθο της αλόγιστης διακυβέρνησης από τα κόμματα του δικομματισμού, προσδιορίστηκε φέτος για τις 6 Μαΐου.
Μια τυχαία σύμπτωση την προσδιόρισε την ίδια μέρα που εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του γέλιου…
Ακόμα και το τυχαίο αυτό γεγονός, δίνει την δυνατότητα στο Λαό μας, να χαμογελάσει…Που τόσο το έχει ανάγκη.
Θα πρόκειται για το χαμόγελο της αισιοδοξίας και χαράς. Το χαμόγελο του νοικοκύρη και της νοικοκυράς που κατακτά το προσδοκώμενο.
Το χαμόγελο των παιδιών μας που φωτίζεται από την ελπίδα ενός καλλίτερου μέλλοντος, σε μια πατρίδα η οποία όρθια θα χαράζει το δικό της μέλλον ανάταξης και προόδου.
Αυτή η συναισθηματική δυνατότητα αποκτά την ρεαλιστική της υπόσταση στο ψηφοδελτιο,που θα ρίξουμε στην κάλπη στις 6 Μαΐου.
Οι επιλογές θα είναι πολλές…Μια όμως θα είναι η σωστή και αναγκαία.
Εκείνη που προσδιορίζεται από την ήρεμη και σοφή σκέψη του κάθε πολίτη απέναντι στο «Τι και ποιοι έφταιξαν»  και στο «Πως πρέπει να διορθωθεί».
 Αυτή που απαντά στο ποιος καταθέτει πρόταση ρεαλιστική και υλοποιησιμη,για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Αυτή που προσφέρει τη διαβεβαίωση μιας συνετής διακυβερνησης,στη σημερινή εσωτερική και εξωτερική συγκυρία.
Ως υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Εύβοια θα μπορούσα να προτείνω να διαβάσετε το πρόγραμμα μας,να δείτε την ρεαλιστικότητα και το υλοποιήσιμο των θέσεων μας και τέλος να προτείνω να μας ψηφίσετε.
Όμως πιστεύω ότι η εμπειρία της κρίσης η οποία  για τον καθένα μας σηματοδοτηθηκε,από την μείωση του μισθού - της σύνταξης, από το κλειστό μαγαζί, από την ανεργία που χτύπησε κάθε σπίτι, από την ακριβεια,από το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας , από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τέλος από το μειωτικό για το Λαό μας υψωμένο δάχτυλο της κας Λαγκαρντ που μας συστήνει να ψηφίσουμε κόμματα εξουσίας…Έχουν ενσταλάξει στον καθένα μας ισχυρή την μια και μοναδική γνώση και απόφαση.
Θα ψηφίσω «μικρό» προοδευτικό κόμμα της αριστεράς που διαθέτει πρόταση και ευθύνη.
 Θα ακουμπήσω στους ώμους άξιων ανθρώπων το αύριο της χώρας.
Δεν με φοβίζει η προπαγάνδα της ανυπαρξίας ισχυρών κυβερνήσεων αυτοδυναμίας.
Τις δοκιμάσαμε 55 χρόνια τώρα και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.
Προτιμώ μια κυβέρνηση συνεργασίας μικρών προοδευτικών κομμάτων.
Βασισμένης στις κόκκινες γραμμές συμφωνίας ενός πατριωτικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, προγράμματος προόδου και ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου