Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Περίληψη της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη στην κοινοβ. ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς


18/5/2012

Την ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου στις εκλογές, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Μίλησε για καρικατούρα δικομματισμού που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό από ένα λαϊκιστικό δίπολο, το οποίο επιχειρεί να παγιδεύσει τη χώρα: από την μία η Δεξιά με νεοφιλελεύθερες επιλογές και από την άλλη η πιο λαϊκίστικη Αριστερά.
Ο Φώτης Κουβέλης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου, τη συγκρότηση του οποίου μόνο η ΔΗΜΑΡ μπορεί να εγγυηθεί. 
«Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό», τόνισε στην Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι ο τόπος δεν αντέχει τρίτες εκλογές.
Ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση κατά της δεξιάς, τονίζοντας ότι «Οι συσπειρωμένες δυνάμεις της δεξιάς πολυκατοικίας ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Αυτή η αριστερά την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση. Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠαΣοΚ και κλίνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές επιθέσεις φιλίας»,όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε για:

- Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δισ.που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη και ότι αφορά στη δημόσια διοίκηση, μόνο κατά το σημαντικό σκέλος της καταπολέμησης της σπατάλης και της ανορθολογικής διαχείρισης πόρων και όχι με περικοπές μισθών και δαπανών στο κοινωνικό κράτος.

- Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών.

- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου